blashbob

Varnar

Publicerad 2010-12-30 18:14:46 i Life style,

Jag varnar de som läser min blogg att det kommer bli låg uppdatering 30,31 och 1a då jag inte är hemma.

efef

hehehehe

Publicerad 2010-12-28 23:40:44 i Life style,

Jag älskar smink. Ibland kan jag ställa mig mitt i natten och sminka mig hahaha. Jag har alla färger på ögonskugga typ. Fick en palett med ungefär 88 "paletter" med olika färger i Julklapp förra året, men ändå får jag inte nog av dem! hahah så nu har jag beställt ännu en palett med ögonskugga! Har också beställt nya sminkborstar och en ögon primer :) Längtar så tills det kommer!

fef
Ögonskugge paletten, va jääätte nära på att beställa en ännu större palett. Men kändes onödigt eftersom jag redan har ungefär en sån palett hehe.


fdefefe

Borstarna.

efef
och ögon primern :)

Hemma

Publicerad 2010-12-28 19:22:53 i Hästar,

Kom precis hem från stallet och träningen gick bra :) Hon blir dock så lätt springig så man får sitta och göra halvhalter heeela tiden. I vänster har hon mycket lättare att ha ett lugnt tempo, men i höger varv blir hon jätte springig. Och hon har varit så stel i höger också men tyckte hon lossnade lite nu men får skylla mig själv att hon blivit stel med tanke på att jag slarvat lite med ridningen. Men nu ska jag försöka rida och lösgöra henne 1-2 gånger i veckan så kommer hon va hur fin som hellst och då kommer galoppen på köpet :)

ef

Dressyriiis

Publicerad 2010-12-28 14:42:48 i Hästar,

Om en halvtimme ca så ska jag till stallet och fixa iording Crulle inför dressyr träning :D Wiiii!
Skulle vilja hoppträna också men då måste vi försöka ta oss till Nysäter med Crulle och det skulle aldrig gå för vid Valåsen där jag står uppstallad så är det en jätte lång backe man måste upp för när man ska hem igen och vi skulle knappast få upp bilen + transport + Crulle upp för den nu när det är snö och halt! Så kommer inte kunna hoppträna förens det börjar smälta och bli lite varmare tyvärr :/
Kan ju inte hoppa hemma heller för vårat ridhus har ju stolpar i sig :S Men aja de löser sig!

ds


Kass bild, men jag gillar denna bilden för hennes galopp ser så stadig och fin ut, tyvärr har vi tappat mycket av galoppen nu när jag bara kan rida inne, och blir inte så mycket galopp där pga stolparna och att man fegar ur lite haha. Men nu när vi troligtvis kommer börja träna regelbundet så ska vi försöka ta tag i galoppen! :)

Nanana

Publicerad 2010-12-27 16:44:31 i Life style,

Hahaha stod och sminkade mig och min fondation tog slut när jag hade sminkat halva ansiktet. Hahah lyckat! Men det löste sig. Hade en burk från innan jag tog av. Haha men det är sånna saker som BARA händer mig. Haha så typiskt ;) Jag är inte ens förvånad haha.
Kör på svart sotat idag tänkte jag. Ska till min bror snart och umgås litöö.

Här får ni en kass cambild haha.
gdgdg

Amazing

Publicerad 2010-12-26 15:44:10 i Hästar,

Är inte detta coolt? Luciana Diniz tävlar sin häst As-taro i bara bett! Höjderna hon hoppar är ca 140-150, kommer inte riktigt ihåg. Men anledningen till att hon hoppar i bara bett är att hästen har en "sjukdom" som heter "headshaking syndrome". Där nackstycket sitter på tränset finns massor av känsliga nerver, får dom för mycket tryck så kan hästen få headshaking. Tycker hon är riktigt modig som vågar hoppa såhär haha, skulle aldrig våga det! Iaf inte på dom höjderna.

rferf

fefe

Musik

Publicerad 2010-12-26 15:30:45 i Life style,

Musik gör mig glad. Oftast.

hh
Rammstein

hghg
Within Temptation

efef
Och sist, men bäst, In flames!

Köpt

Publicerad 2010-12-25 22:38:14 i Hästar,

Har köpt detta nu! Har länge spanat in tränset och tävlings set:et. Och nu när jag såg att det var rea på tränset och fraktfritt på båda ställena så var jag tvungen att beställa! Sen boots är väldigt nödvändigt för just nu lånar jag Jossans gamla som är väldigt sönder haha ;)

gg

Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på set:et men fick göra om bilden jätte mycket i photoshop. Den ska iaf vara Cerise med svart och vit kantband/passpoal. Och så kommer det vara en brodyr text där det står "Karolina Hjälmgren" Tror det kommer bli dösnyggt! Dock så hatar mamma färgen men det är väl tur att det är jag som ska tävla henne då ;) haha

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på One tree hill och sen sova. Är helt slut, usch!
Tycker faktiskt att ni kan kommentera lite mer! Så tråkigt att skriva blogg när man aldrig får kommentarer ;)

Dag 02 - Min första kärlek

Publicerad 2010-12-23 16:05:56 i Life style,

Haha jadu.. Min första kärlek var nog i en klass kompis i 3an. haha. Men han visste inget och den enda som visste var min bästa kompis. Jag hade en kartong liknande grej jag hade pyntat så fint med hans namn och massa glitter och grejer (geek hahah) Som jag sen hade gömt bland mina böcker i mitt rum. Men min "bästa kompis" hittade den och visade alla.
Jag blev förtvivlad av det och tog tag i kartongen och sprang ut och slängde in den i buskarna. Efter den dagen så hatade jag honom. Hahahaha

Stallet

Publicerad 2010-12-22 15:46:28 i Hästar,

Om 20 min ska jag ta med mig Freke till bussen sen åker vi till stallet med Elin också för att gå på stallmöte :) Förhoppningsvis så kommer Elin flytta in hos oss :D
Efter stallmötet ska jag rida och sen har jag kvällen i stallet. Red lite barbacka igår och hon va jätte fin i vänster varv men i höger är hon fortf lite stel, men hon va fin i skritten, i traven var hon fin lite då och då, och som sagt stel.

Nej nu måste jag skynda mig för ska byta om, sminka mig och äta på en kvart heheheheh

dsf
En av stallkatterna ligger på Crulles rygg :3

Dag 01 - Om mig

Publicerad 2010-12-21 22:38:02 i Life style,

Ja nu ska man försöka skriva om sig själv då vilket jag hatar för jag aldrig vet vad jag ska skriva om mig själv haha.

Well, let's start!, jag heter då Karolina Hjälmgren. Jag bor i Karlskoga med min mamma och hennes sambo i en villa vid Storängen. Jag är 17 år och galen i foto, hästar och musik. Jag är blyg men älskar att lära känna nya människor (dock bara när jag är full för då vågar jag prata hahahah) Jag har en egen häst, 2 katter och en hund.
När jag var liten så minns jag att jag var så arg på mamma och pappa för att jag inte fick en egen häst så jag satte mig på en stol ute på gräsmattan i vårat dåvarande hus i säffle, och sa att jag skulle minsann sitta där ute tills jag fick en egen häst. Dock höll det inte för jag gick in efter 20 minuter knappt hahaha.

När jag hade ridit på ridskola/medryttare i ca 7-8 år så fick jag äntligen en egen häst. 7 November kom hon till mig, min aldeless egna häst. Efter 6 års väntan. Jag är så otroligt tacksam över att jag fick henne. Jag trodde aldrig jag skulle få en egen häst. Det är ju ett sånt stort ansvar och tar mycket tid och pengar. Men jag vet inte riktigt hur vi kom fram till att vi skulle skaffa häst, först talade vi om att skaffa medryttarhäst, men det höll i cirkus 3-4 månader bara. Sen letade vi foderhäst, men hittade ingen passande, och DÅ gick vi över till köp. Vi letade mycket, och hittade mycket. Men vi fastnade för just en speciell häst. Crulle.
Vi åkte till Falköping och provred och hälsade på. Jag behövde bara se hennes huvud i stalldörren så hade jag nästan bestämt mig att HON är den rätta. Och ja, jag provred och det gick bra. Var dock lite nervös så var väl inte det bästa ridpasset kanske. Men men. Vi fikade, åkte hem och mamma fick bestämma sig, och just den dagen som hon sa att hon gick med på att köpa henne, jag trodde jag skulle sprängas av glädje helt ärligt.När hon skulle besiktigas så gick hon inte igenom då hon markerade på böjprovet. Kändes som att jag hade snubblat på mållinjen när jag fick reda på det. Men vi gjorde ett nytt försök en månad senare, och den 7 november kom hon hem till oss! Nyfiken och glad som vanligt :)

Jag går på estetiska linjen (bild) och jag trivs. Eller trivdes närmare sagt, tills för drygt 1½ månader sen, hände en pissig sak i mitt privat liv och jag började skolka från skolan för jag klarade inte av att gå dit då "saken" har o göra med en slampa (ursäkta språket.) på min linje. Hur som haver så klarade jag inte av att gå dit och jag fick allt mer ogiltig frånvaro och ännu mer ångest när jag inte gick dit. Har nu kommit fram till att jag ska hoppa av och börja distans eller börja på ett ridgymnasium i göteborg.

Jag har två underbara föräldrar som alltid ställer upp och två fantastiska syskon, Sandra och Martin. Bättre syskon eller föräldrar kan man verkligen inte få. Har haft en bra uppväxt, lite små mobbad i skolan men hade ändå fina vänner.

Jag får väldigt lätt ångest och dåligt samvete. Har svårt att koncentrera mig och ibland att fokusera på saker och ting. Har jag för mycket i huvudet då kolapsar hela kroppen och ingenting funkar. Jag oroar mig för i princip allt och jag kan bli väldigt lätt svartsjuk. Och man kan väl också säga att jag har varit med om ganska mycket i mitt liv trots att jag är väldigt ung.

Jag har också väldigt svårt att koppla av och är det något som är fel så känner jag ofta att det är jag som gjort felet eller jag som gjort att felet uppstod. Och jag känner ofta att jag inte förkänar saker och ting då jag har väldigt låg självkänsla.

Jag hatar att bråka med folk jag älskar och jag är väldigt känslosam. Gråter vääldigt ofta, gråter när jag är ledsen, arg, glad, frustrerad, gråter när andra gråter och gråter till filmer osv osv.

In flames, Within Temptation, Rammstein och Sabaton ligger mig mycket varmt om hjärtat. Har sett 3 st av dom och det var några av de bästa "moment" i mitt liv.

Nu kommer jag inte på mycket mer att skriva men detta får väl duga.

Självbiografi

Publicerad 2010-12-21 21:57:14 i Life style,

Nu ska jag göra som "alla" andra och skriva en självbiografi för varje dag som går. Dock kommer det inte bli i ording då det är den 21a idag och jag kommer börja på 1 :p haha

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Bästival

Publicerad 2010-12-21 21:14:15 i Life style,

Idag var det Bästival på skolan (typ som talang)
Det bästa numret (som också vann) var ju självklart Rammstein numret haha :D



Trummis: Tom N
Bas: Felix N
Sångare: Daniel L
Gitarr: Robin E
Keyboard: Simon B

Jag i lockigt hår

Publicerad 2010-12-21 20:56:37 i Life style,

Imorse testade jag att ha i min förlängningar i håret, och det gick!! fuhewfiueh mitt fula sidecut har äntligen blivit långt nog så att man kan ha hårförlägningar i <3333333 hahahah. Och sen fick jagd en sjuka idén att locka det.... men jag gillade faktiskt resultatet. Vad tycker ni? hiss eller diss?

fe
Dock var jag inte rikigt klar här än, plattade topparna lite så håret skulle bli lite längre.
(och jag veeet att ni fullkomligt älskar oredigerade mobil bilder!)

Orkar inte

Publicerad 2010-12-21 20:16:31 i Life style,

Känns som jag ska gå av på mitten. Någon drar i ena armen och någon annan i den andra armen..
Jag vill inte behöva välja

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar
Säger du att du är min vän så är du kanske det

Det sägs att det finns alltid nånting bra i det som sker
Och tron är ofta den som ger oss styrka
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
När ångesten och ensamheten kommer

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar
Säger du att du är min vän så är du kanske det

woh

Publicerad 2010-12-21 01:07:02 i Life style,

Åh jävla skit. Jag vill inte ha kort hår, jag vill inte ha ett fult sidecut. jag vill ha långt fint hår.. RÖV!
Hatar mitt sidecut, det va snyggt i början, men man kan bara göra EN frisyr, så jävla tråkigt. GE MIG LÅNGT HÅÅÅÅÅR...

Känner mig lite deppig idag också. Vet inte varför.. Blandade känslor kanske. Brukar bli depp när det är mycket som händer och när jag har sovit dåligt. Har ångest för att jag inte skött skolan, trött för att jag inte sovit något vidare, saknad.. känner mig så ensam.. Oro och funderingar. usch och fy för denna dagen.  Vill bara gå och sova! Men kan inte.. slutar bara med att jag ligger i sängen och inte kan sova.

bfv

Take me back

Publicerad 2010-12-19 21:02:30 i Life style,

grg
Ta mig tillbaka till Metaltown, In flames!
Kommer aldrig glömma, stod och väntade ett bra tag, men när dom väl hade börjat spela så fick vi gå lite längre bak för det blev sånt tryck på mina revben/bröst korg så fick ingen luft. Usch va inte alls kul. Men jag ångrar nästan att vi gick bak för det var så jäääävla bra

Sister

Publicerad 2010-12-19 20:52:04 i Life style,

hh

Together in all these memories
I see your smile
All the memories I hold dear
Darling you know I love you till the end of time

:(

Publicerad 2010-12-19 14:33:15 i Hästar,

Skulle egentligen tolkat idag men hostar som en tok och är jätte förkyld så stannade hemma idag för att inte bli värre :( så jävla synd för det är så jävla kul att tolka!

dv

vv

ll

lö

n

Voffi

Publicerad 2010-12-17 21:03:50 i Life style,

Nu ska jag gå ut med voffi, lilla lurvbollen som dyker ner i varje piss "pöl" (snödriva?) hahaha, ofräch - ja, men han är söt ändå ;)
Jag kom nyss på att jag har väldigt många smeknamn på våra djur hahaha

Crulle:
Pluppi
snuttan
hjärtat
Clull
Clullö
Crullet
Snorpan
fjanten
mongo
fisen
(fråga inte.. hahahah)
snorpi


Freke:

Frekeboy
pluppi
(är ett väldigt populärt namn bland djuren ;D)
voffi
voffen
frekoo
fräkis
frekis
blollen
äcklet (hahahaha)
hunden
fluffi

lurvis
lurven
lurvbollen

kräket

Katterna:
Katzi
kissen
missen
kissÄn
tissen
tjockis
(i tipsens fall)
kitsie
Pluppisen
(hahaha...)
kattjävel
rövapa
(hahah dont blame me..)
_____________________________________

ggg
Schnella Cruella


Fairdogs Freke

vvv
Tipsen

bbb
Stinsen (är det bara jag eller ser han hög ut på den här bilden? hahah)

-

Publicerad 2010-12-17 20:21:00 i Life style,

Har inte orkat blogga idag. Har verkligen mått piss. Kan inte äta, kan inte sova, kan ingenting. Halsen gör förbannat ont, kroppen gör ondare än vanligt och jag orkar verkligen inte någonting. Känns som jag ska svimma vilken sekund som hellst fast det enda jag gör är att sova. Har inte ridit på hur länge som hellst. Jag känner mig så jävla dålig mot min häst, hon förkänar inte att stå och skrota i en hage..

Men jag lovar att bättra mig, snart är vi igång igen och då ska vi hoppa, tolka och ha kul!

bb

Älskade häst


Hahaha

Publicerad 2010-12-16 18:15:13 i Hästar,

vdvd

Hahahahahah! Ska jag ta det som en bra eller dålig sak att jag blev en Welsh ponny? ;)

Test

Publicerad 2010-12-16 15:26:47 i Hästar,

Tränare
Rolf-göran bengtsson - Malin Baryard
Jan Brink - Edward Gal

Häst
Totilas - Briar (svååårt)

Märke

Scapa - John Withaker
Lamicell - Glen Gordon

Träns
Pullar - Aachen
Remont - Utan

Sadel
Prestige - Globus
Pessoa - Santa Cruz

Ras
Frieser - Arab
New Forest - Welsh mountain

hhh
Totilas och Edward

uhää

Publicerad 2010-12-14 22:05:10 i Life style,

Idag är det ingen blogg dag, står still i huvudet och vet inte vad jag ska skriva.

Slänger upp en mysig bild istället på en av våra tissar, lite över exponerad men han är så otroligt svår att fota, man får typ springa iväg och fort som fan lägga sig i gräset, sen kommer han springandes som en galning mot en, så ja man hinner inte riktigt med.. höööhö

gg

..

Publicerad 2010-12-14 17:18:22 i Life style,

When you try your best but you dont succeed
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

oh my god

Publicerad 2010-12-13 18:36:10 i Hästar,

fff
Herrejävlar... Vilken jävla snygg häst! ihffkjhewo ! Han är tillsalu för 189.000 :|
Skulle verkligen inte tacka nej till att ha honom i stallet ;)





http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=423417

Värdelöst

Publicerad 2010-12-13 14:34:39 i Life style,

Det känns så värdelöst att ens gå och lägga sig. Somnade inte förens vid halv 6 imorse, och såklart försover jag mig som vanligt.. Trots att jag skulle upp om en timme, Noll motivation och noll sömn. 1-0 till sängen.

Kollade lite jobb igår kväll också. Hittade ett som fritidslärare typ, hahha skulle det passa mig? Tror inte dom vill ha en som inte ens fyllt 18 och som är svarthårig med massa piercingar. Dock så har jag ju praoat på förskola, men då var jag brunhårig och hade bara en piercing xD hahaha
well well. Sen stallet, funderar på att åka upp före mamma och kanske hoppa lite? hmm

fgf

Nytt

Publicerad 2010-12-12 23:33:17 i Life style,

Nu har jag ominstallerat datorn och skaffat mig windows 7! Väldigt behövligt.. Förut så kunde jag inte ens ha uppe msn och photoshop samtidigt hahaha fail! prostandan är mycket bättre nu, förut laggade den ihop varannan minut för att den arbetade så mycket, trots att jag bara hade uppe t ex firefox. Men men, nu är den på topp iaf!

Skänker ännu en tanke åt alla drabbade som förlorade sin bästa vän i elden i lördags morse. Rest in peace

If tears could build a stairway, and memories a lane
I'd walk right up to heaven and bring you home again.


dfdf

Foto tips!

Publicerad 2010-12-12 23:23:49 i Foto,

gd
Dagens fototips bliiiiiir......... VATTEN! woah

Du behöver:
Kamera
Blixt (hellst extern, men inbyggd går också bra)
Något som du kan ha i bakgrunden. (i mitt fall en blå bricka)
Vatten ;)

ege

Sätt på vattnet så att det droppar eller att det "dropp-rinner" haha, sen så glöm för gudskull inte blixten, den hjälper dels tills att få ljus och att det blir lättare att "frysa fast" dropparna. Det är bäst att ha något i bakgrunden, hellst något ljust. Annars är det lätt att man får ful bakgrund. Ha gärna en bricka eller något liknande.
Har du extern blixt så vinkla blixthuvudet så det inte blixtrar mot droppen blir dels mjukare ljus då och finare ljus!
Det viktigaste i detta är att du har kort slutartid och helst stor blänadare så att bakgrunden inte syns lika mycket så blir det mer fokus på dropparna. Blixten hjälper också till att du kan ha kortare slutartid (kortare slutartid = mörkare).
Och kom ihåg att detta är svårt, att pricka dropparna och få dropparna som man vill. Jag har bara fått EN bra droppbild. Så ha tålamod!

Canon EOS 50D - Canon speedlight 430EX + Canon EF 18-55

Inställningar:
F5,6 (bländare)
1/250 sek (slutartid)
ISO 250

Hoppas detta var uppskattat :)

Hmm

Publicerad 2010-12-12 23:13:00 i Life style,

Har fått hem mina glasögon nu, och båda ser typ likadana ut haha. Men hann inte prova ut några för skulle på ett stallmöte så blev lite stressigt, men eftersom det ena paret var gratis å gör det inget om dom är likadana för kommer ändå mest använda dom på bilden här nedan ^^ Vet inte riktigt om jag tycker att jag passar i glasögon än. Har inte riktigt vant mig vid att se mig själv i glyser haha. Men kommer endast ha et för att låta ögonen vila ibland, annars kommer jag alltid ha linser :)

rgr
Passar jag i glasögon?
(ursäkta min oplattade lugg..hahah)

Foto tips!

Publicerad 2010-12-11 20:15:51 i Foto,

rr
Vill ni kirra en sånhär bild?

Ni behöver:
En kamera. (lol såklart)
En blixt (hellst extern, men inbyggd går också)
En vattenflaska med pump, mjuk stråle.
En ros/annan blomma/objekt



ff
Spruta försiktigt på blomman/objektet och fota!


Canon EOS 50D + Canon Speedlight 430EX + Canon EF 18-55
Och jag hade inställningarna
F5,6
1/80 sek
ISO 250

Men ni behöver såklart inte ha mina inställningar utan testa er fram! blir mycket roligare då :)
Hoppas detta va ett bra tips för någon!

Dagens vill ha

Publicerad 2010-12-11 20:08:36 i Hästar,

fef
Skulle inte tacka nej till denna! En Prestige dressyr sadel, ge mig 35.000kr? nån? nähä ingen? eller? Säääkra? ...hepp..

Om

Min profilbild

I denna bloggen har bara fåtal lösen till då jag skriver såpass personliga inlägg i den. Min allmänna blogg www.chipolina.blogg.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela