blashbob

Carousel

Publicerad 2011-08-31 20:30:37 i Life style,

Igår "hoppade" jag lite på Crulle.
Jag och Lovisa byggde upp ett litet kryss på typ 30cm som stod lite innanför spåret så att det bara skulle bli max två korta galoppsprång eller ett långt.

Först var Crulle lite skeptisk mot att "hoppa" så jag kom i trav först, då jag kände hur hon spände sig i hela kroppen. Men hon hoppade av på rätt avstånd och slog med huvudet efter åt för att visa sin lycka haha som hon brukar göra. Sen började jag galoppera på en halvstor volt, först började jag jobba henne med att få in baken och sätta under sig korrekt och inte rusa iväg. Hon försökte sticka några gånger men hon höll sig i skinnet riktigt bra faktiskt.

När jag kände att hon var lugn och sansad så styrde jag mot hindret, hon hoppade av på rätt ställe och behöll den lugna och fina galoppen efter hindret också, vilket hon typ aldrig gör, utan hon har en dålig ovana att rusa före hindret sen rusa ännu mer efter hindret haha. Men nu höll hon galoppen ovanligt bra, visst kände jag att hon försökte ta bettet men då smackade jag på henne en gång och hon slutade direkt.

Jag tog hindret igen och hon forsatte med att ha en bra grund galopp och hoppade av på rätt ställe hela tiden. Hon rusade iväg två gånger på hela passet, men jag är nöjd ändå då jag brukar få lägga volter innan hindret för att få henne att lugna ner sig någorlunda. När jag kände mig nöjd, vilket var när jag fick bra galopp på henne och när hon hoppade av rätt så avslutade jag och red lite dressyr i kanske 10 min sen travade/skrittade jag av och gick in.

Hon såg riktigt nöjd ut när vi kom in och hade fått några äpplen haha!

Jumping off the cliff

Publicerad 2011-08-29 12:08:27 i Life style,

Jag skulle behöva hoppträna snart. Det har ju tagit stopp i hoppningen nu igen och hon är "rädd" för bommar igen. Gick över lite bommar i förrgår med henne och första gången vi skulle över i skritt så tvärnitade hon, men efter lite övertalning så gick hon över. Tog det i skritt några gånger sen i trav några gånger, sen avslutade jag.

Känns så trist att behöva göra om den här processen ännu en gång till, det är fjärde gången nu vi startar om på ruta ett. Folk frågar mig varför jag inte ger upp, nu efter så många gåner, kan säga såhär att jag kommer aldrig ge upp på Crulle. Hon älskar att hoppa, hon är bara så himla osäker. Men när vi kommit såpass långt att vi kan hoppa hinder så skjuter hon av lycka, öronen framåt, rusar iväg och ibland klämmer hon till ett luftsprång. Man märker så väl på henne att hon tycker det är kul. Självklart tycker jag det är jobbigt att allt jobb jag och Crulle lagt ner på hoppningen skiter sig på två sekunder, absolut, men bara för att jag tycker något är jobbigt och trist så betyder inte det att jag kommer ge upp.

Dock som jag sagt tidigare, att jag tror inte Crulle kommer komma upp högre än 1m, kanske 1,10m i hoppningen på lokal nivå,men det gör inget, så länge vi tycker det är kul så spelar det ingen roll. Satsa till SM kan jag göra någon annan gång ;) hehe.


SÅ otroligt söt!

Anywhere is

Publicerad 2011-08-22 15:58:21 i Life style,

Precis kommit hem från skolan, har varit en helt okej dag, förutom att jag har haft riktigt ont i huvudet. Men sånt får man väl ta.

Senare idag ska jag till stallet och rida för på onsdag ska jag tävla dressyr! Tror jag iaf, har inte bestämt mig om jag ska vara med eller inte. Om jag ska vara med så ska jag nog bara rida LC:1. Tänkte vara med i LB:1 också men tror jag skiter i det.

There is

Publicerad 2011-08-20 12:22:49 i Life style,

Kom ju inte iväg till stallet igår så fick åka med mamma, och då kunde jag inte rida. Känns ju väldigt bra att bara ha ridit en gång på en vecka... Först ville jag inte rida pga såret, men sen när det blev lite bättre så red jag, och då gick det skit, och igår så var allt skit. Bra liksom..

Har fortfarande inte hittat nyckeln. Så vet inte riktigt hur jag ska komma ut till stallet idag.. Om jag får skjuts av någon blir det ju ingen ridning och jag måste rida idag. Får väl cykla till stallet i värsta fall -.- ne men nått sätt måste jag komma ut på..

FITTA!!!

Publicerad 2011-08-19 18:13:48 i Life style,

Okej,
1. Jag skiter fullständigt om du också har haft en dålig dag.
2. Läs inte om du inte klarar av agressationer och dylikt.
3. Jag skiter fullständigt i att jag säkert stavade fel på agressationer.

Detta är min otursdag. Eller något i den stilen. För det första, jag har MENS och mår jävligt dåligt, jag fryser, svettas, har ont i magen, huvudet och i foten (förklaring till det sista kommer sen). Jag är förbannat jävla trött och vill bara sova. När jag märker att klockan börjar dra sig till 6 så får jag lite smått panik eftersom att filmerna ska vara inlämnade innan 6. Jag börjar byta om till stallkläder, och ser också utanför att det totalt spöregnar. JAVISST. När jag letat upp allt jag ska ha med mig så börjar jag leta upp moppe nyckeln som jag VET ska hänga i skåpet, men SJÄLVKLART så hänger den inte där, börjar bli lite frustrerad och irriterad, vänder upp och ner på lägenheten, kollar i alla jackor och byxor och skor och allt vad det nu är. Men nej INGEN JÄVLA NYCKEL! Blir ännu mer irriterad och irritationen börjar utvecklas till att jag blir förbannad, stampar och slår på allt möjligt och skiter fullständigt i att jag får ont. Blir tvungen att cykla och lämna in de där JÄVLA filmerna, spöregnar fortfarande, om inte ännu mer. Blir ännu mer förbannad över att jag blir blöt. In på nöjes och ska lämna in filmerna, blickar bränner in i ryggen. HALLÅ HAR NI ALDRIG SETT EN BLÖT MÄNNISKA FÖRUT!!!??!? tydligen inte.

Cyklar tillbaka till lägenheten och på vägen hem möter jag en ful jävla turk unge som stirrar på mig. Blir ännu mer irriterad och bestämmer mig för att när jag kommer hem så ska jag skriva ner min aggro på bloggen så att jag kanske lugnar ner mig. VAD HÄNDER INTE NÄR JAG SKA TA UPP DATORN!?!? jo men precis, sladd jäveln går ur. precis min tur. För mitt dator batteri är trasigt så jag måste ha en dum sladd i datorn hela tiden och minsta lilla så dras den ur. Och SJÄLVKLART så ska den dras ur just precis då jag behöver det MINST.

Och TRO FAN att internet ska sega lite mer än vanligt precis just IDAG. Ja men visst GÖR det.

Tror grannarna undrar vad som händer här egentligen när jag stampar och gormar för mig själv. Men VEM BRYR SIG.

Nu kommer mamma och hämtar mig så åker vi till stallet och fixar, tack jätte snälla Jossan som tog in henne och gav henne lite hö så hon blev varm.

Tur att Micke inte är hemma just nu, ingen förkänar att vara i närheten av mig när jag har utbrott.

och juste, jag är ett linne fattigare.

Poison

Publicerad 2011-08-19 15:48:20 i Life style,

Sorry för sämst uppdatering, igen! Men jag har ganska fullt upp, i och med att Crulle fick världens sår vid naveln så har jag fått åka till stallet två gånger om dagen för att göra rent och så, sen har jag faktiskt börjat skolan! Och sen vill jag ju ägna tid åt min pojkvän så det har inte funnits tid till att blogga.

Hur som hellst så ringde skolan och sa att jag hade fått en plats iallafall för det var en kille som bytt linje, tack killen! ;) Haha nerå, så jag åkte till skolan i torsdags morse och skrev in mig och började på lektionerna. Vi har en helt okej klass. Mycket trevligt folkss, :)

Crulles sår ser också mycket bättre ut. Igår kväll när jag och mamma var uppe så hade svullnaden gått ner med över hälften. Så det är på rätt väg iaf. Varar inte lika mycket heller som tur är. Lägger upp bilder på såret i ett annat inlägg så jag varnar er redan nu att det kommer kind of groose bilder snart ;p


Söta Pi låg ner i boxen en dag :) Så söt!!


Unwritten

Publicerad 2011-08-15 09:04:55 i Life style,

Jag måste köpa en ny säkerhetsväst. Min är aldeless för stor för mig så ska försöka sälja den, den var ju trots allt ganska dyr så borde ju få lite för den iaf. Om jag lyckas sälja den ska jag köpa en ny säkerhetsväst från riders company. Dom är riktigt sköna och har bra passform. Har endast testat en sån i affär, har aldrig ridit med en, men dom verkar riktigt bra.


What are words

Publicerad 2011-08-15 08:59:33 i Life style,

Det var kämpigt att gå upp idag. Vaknade först vid 6 av att Micke skulle upp till jobbet. Sen somnade jag om vid 7 och sen kl 8 ringde min klocka och det var dags för mig att gå upp. Ska träna vid 10.30 idag så måste upp tidigt eftersom jag åker moppe som går ganska segt + att jag måste till konsum först och växla pengar.

Har inte tränat dressyr på jätte länge nu så ska bli kul och se vad Lovisa tycker. Själv tycker jag att hon har blivit mycket finare och bjuder mer.

Funderar på om jag ska ha marinblå, röd eller vit outfit idag. Eller kanske t.o.m grå haha, tuffa beslut! Synd bara att jag inte har några gråa lindor, eller jag har men dom är jätte dåliga och glider ner efter halva ridpasset..

Im sorry

Publicerad 2011-08-13 21:34:38 i Life style,

Förlåååt för sämst uppdatering, jag har suttit och skrivit massor av inlägg men sen raderat allt för att jag tycker att texten suger/är rörig osv osv.

Idag har jag hursom hellst inte gjort ett piss typ förutom stalley. Fått reda på att jag inte fick "plats" på gymnasiet, deppat en sväng, sagt hejdå till kissen som mamma hämtade förut, åkt till stallet och gosat med min sessa, longerat henne, fodrat henne och Pi, sen åkt hem. Och nu sitter jag här.

Funderar faktiskt på att gå och lägga mig, finns inga filmer på TV och jag mår illa som ett as. Är inte så jätte trött men kanske spelar angry birds tills jag somnar, haha. Micke kommer hem sent idag för han är ute med sitt innebandy lag och dricker lite som en start på säsongen eller nått.

Är rätt sugen på att radera detta inlägg också, men då kommer uppdateringen suga ännu mer än vad den redan gör, såatteee. Justja, skulle ta med kameran till stallet förut, men det glömde jag ju såklart.


Hej hamsterkinder..

In this River

Publicerad 2011-08-11 13:20:32 i Life style,

Igår red jag ut på Crulle, bara lunka runt i skogen utan krav. Variera mellan skritt och galopp intervaller. Red på hackamoret för jag brukar inte kunna få stopp på henne med vanligt tränsbett när vi galopperar i skogen ;) Hur som hellst så va det lite regnigt. Va sånna där irriterande smådroppar, så Crulle fick ha sitt ländtäcke på sig. Kan ju säga det att alla golfare stod och stirra på oss, men vafan inte alla som rider runt på en knallrosa häst Haha!

Sen så skulle vi gå förbi tre barn/ungdommar som hade ett uppfällt paraply, och det var ju väldigt farligt sa Crulle. Hon försökte fly ett antal gånger genom att slänga sig i diket och försöka ta sig därifrån. Men jag bad dom fälla ner paraplyet och att dom skulle gå förbi oss istället. Har aldrig sett Crulles ögon bli så stora som dom blev då hahaha.

Hur som hellst sen när vi kom tillbaks till stallet så stod det ett hinder i paddocken och jag blev jätte sugen på att bara ta ett skutt. Jag har dock aldrig viljat hoppa på hackamore förut för hon brukar alltid stutsa så mycket och slänga upp huvet såfort jag tar lite i henne. Men jag chansade, och jääävlar vad hon flög fint över hindret! Hon var verkligen jätte fin på hacket. Ska nog fortsätta hoppa henne på det! Haha.

Idag ska jag inte åka ut till stallet förens ikväll. Crulles hagkompis Pi har fått fång så hon ska stå inne dygnet runt i 10 dagar så jag har erbjudit mig ta in Crulle på nätterna så att hon har lite sällskap iaf. Crulle är nog mer än nöjd att komma in och sova i en box, hon brukar alltid vara så trött på sommaren när hon står ute på nätterna.

Rolling in the deep

Publicerad 2011-08-08 23:15:46 i Life style,

Fick en frågan av en som undrade om jag kunde ge lite rid tips! Självklart kan jag det, jag börjar med att tipsa om hur man får en lösgjord häst.

Till och börja med är det bra att rida hästen i en lång och låg form, men ändå få en rund och fin form. Jag brukar alltid trava och skritta fram i lång form för att töja lite på musklerna. När jag travat lite en stund i lång form så saktar jag av och kortar tyglarna och börjar jobba i en "normal" form i framförallt skritten först. Alltså en högre och rundare form. Det man ska se till är att nacken alltid ska vara i högsta punkt och ryggen ska vara höjd. Ett tecken på att hästen går i korrekt form är att den höjer upp svansen. Hästen ska trampa under sig, då kommer resten av kroppen på vägen.

Ställ och böj hästen åt alla möjliga håll, gå på en volt och variera med att ställ utåt och inåt. Glöm inte att hålla ett bra stöd på ytter tygel, och forma för inner tygel och ytter skänkel. Det viktigaste av allt är att hålla ett jämt stöd på ytter tygel så att det inte glappar för det är ytter tygeln som hästen "håller formen" på.
Gör mycket serpentiner, behöver inte vara dom "riktiga" serpentinerna utan det kan vara lite mindre och smalare serpentiner, ett extra mjukgörande är att göra en skänkelvikning i varje båge. I serpentinerna är det viktigt att du håller ytterstödet ända tills du ska byta ytter tygel till den andra tygeln. Lätta gärna på innertygeln lite då och då, det är som en liten belöning till hästen.

Det som är bra också är att göra mycket slutor och öppnor, det mjukar speciellt upp bogen, se dock till att hästen jobbar igenom hela kroppen och inte smiter ut med bogen och "fuskar". Vissa tycker detta är lite svårt om man har en skänkeldöv häst, ta då ett dressyrspö och peta lite med. Crulle och jag hade det problemet förut att hon total sket i mig så därför kan dressyrspö vara ett effektivt hjälp medel.


Den här hästen går i korrekt form.
Bild lånad från google.


Hoppas detta var en liten hjälp till någon därute iaf! Jag är inte expert på allt det här. Ska försöka fixa ihop ett inlägg där man får hästen kvickare för skänkeln och inte sticker före/efter hinder. Håll utkik

Rock show

Publicerad 2011-08-08 19:00:12 i Life style,

Haha! Vilket litet emo jag har varit..
Allt från svart, kritvitt, rosa och knall rött hår, här är en bild på mitt rosa hår.

Never say Never

Publicerad 2011-08-08 12:32:26 i Life style,

Idag ska jag ta moppen upp till stallet och rida lite. Ska nog köra lite markarbete faktiskt.

Igår när jag vaknade så spöregnade det verkligen, fick nästan lite ångest för att Crulle stod ute utan täcke så jag tog moppen och åkte upp, hade regnbyxor på mig men det regnade så mycket att jag blev blöt ändå! haha. När jag kom upp stod Crulle och Pi och såg inte alls glada ut så jag tog in båda två, satte på dom fleece täcken och gav dom lite hö så att dom skulle bli varma i kroppen.

Crulle har fått en dålig vana att stå och gnugga svansen mot väggen för att det kliar, så hon har kliat bort jätte mycket av svansen -.- Den som precis hade växt ut efter förra sommaren. Tror hon har något exem liknande, så någon som har något tips på salva man kan smörja in med?


Gammal bild.

Happyland

Publicerad 2011-08-06 15:10:29 i Life style,

Jag står i ett stall som kallas "Valåsen". Egentligen heter inte stallet något särskillt men det ligger i området "valåsen". Innan jag stod i valåsen så stod jag i ett stall som heter "Valåsen's herrgårdstall" men efter massa tjaffs så flyttade alla därifrån, utom jag. Jag flyttade bara ner till "stora" stallet, alltså där jag står nu. Det ligger knappt 50m bort från herrgårds stallet, det är samma ägare/hyresvärd som har hand om "lilla" och "stora" stallet.

Det finns två paddockar, en hopp-bana och en dressyr-bana. Dressyrbanan är lite större och mer vårdad än hoppbanan, så oftast hoppar vi på dressyrbanan också. Vi har också ett ridhus, men det är ett lite sämre ridhus. Inte jätte stort och det ridhuset är "känt" i karlskoga för att det har 8-10 tjocka stolpar på långsidorna så man får se upp när man rider. Många frågar hur man orkar rida därinne, men det är bättre än inget på vintern, man får dock se upp så man inte rider samtidigt som alla andra. På sommaren så rider man ju oftast ut eller rider i paddocken.

Hagarna är dock inte jätte bra, vinterhagarna är ganska bra på vintern, men finns inga riktiga sommarhagar. Speciellt nu när vi är så många så får vi slåss om hagarna på sommaren. Dock löser det sig alltid. Men man får räkna med att man får ha en enda hage hela sommaren, som inte är jätte stor, och får alltså vara berädd på att stödfodra med hö vid juli-augusti.

Vi är ett riktigt bra "gäng" nu som står i stallet, innan så har det stått en del jobbigt folk där så allt har blivit surt och tjaffsigt, men dom har flyttat nu. Jag tycker hyresvärden tänker riktigt bra, för han försöker alltid ta in folk som är i samma åldersgrupp så att det ska bli kul och bra stämning i stallet.

Crulle står i en hage med en New forest ponny som heter Fredriksbergs Pi "Pisan". Först när vi släppte ihop dom så attackerade Crulle Pi flera gånger, speciellt när man lunch fodrade, så vi fick sära på dom. Men efter ett tag så vart det hagkrångel igen och då testade vi med Pi och Crulle i en hage igen, och efter det är dom nästan oskiljbara. Dom kan stå och äta ur samma hö-hög ibland och dom kan stå och klia varandra. Alla i stallet är helt förbluffade, att det kunde vända från attacker till bästa kompisar haha!


Första ihopsläppet.

Someone like you

Publicerad 2011-08-05 16:42:39 i Life style,

Ikväll ska jag ta en uteritt med Crulle i spöregnet.
Det är de enda gångerna jag klarar av att rida ut, det är när det regnar. Jag vill ju ha en varierad ridning men jag klarar verkligen inte av att rida ut bland getingar, humlor och diverse djur. Det är inte snällt mot Crulle att jag ska få panik med jämna mellanrum så därför rider jag endast ut när det är dåligt väder, visst de är väl inte så kul det heller, men hällre att hon blir lite blöt än att jag stressar upp henne för att jag blir rädd.

Jag är hund- och katt vakt också, tills på söndag! Wimzi och Pepsi kom redan igår men idag hämtade vi katten också. Helvetes-katten.. -.- Först rymmer han hela tiden såfort man öppnar dörren lite så smiter han ut på en halv sekund, och sen när vi fångat han ett antal gånger så sista gången han rymde så kom han tillbaka och hade med sig en STOR bebis fågel! Jätte söt va den, och den hade skadat sig under vingen, så vi tog bort katten och fångade fågeln, och så ringde vi till vetrinären, men dom sa att vi skulle ringa kommunen, och dom sa att vi skulle ringa djurskyddet -.- Men efter typ en timmes väntan så kom en gubbe och hämtade fågeln.

Hoppas dom räddade den, det såg ut som en örn bebis, för den va jätte stor men ändå så va det en liten unge.


Dum katt :(


Never ending

Publicerad 2011-08-02 13:40:29 i Life style,

Jag vill så himla mycket, men kan så lite, BARA pga att jag inte har ett jobb.
Jag vill kunna betala Crulle själv och veta med säkerhet att jag kommer ha kvar henne föralltid, jag vill ta hem ett skäcksto på 2år som jag såg på annons förut och rida in och verkligen SATSA.

Missuppfatta mig inte nu, men Crulle och jag kommer aldrig komma till de högre nivåerna. Klart vi kommer träna och tävla massor innan slutet kommer, men Crulle har inte den kapaciteten i hoppningen som jag är ute efter. Vi kommer inte kunna tävla högre än 1m för då blir Crulle osäker på sig själv. Jag älskar Crulle, och kommer aldrig att sälja henne, men jag vet att hon inte skulle hålla för de högre klasserna i hoppningen, och dressyr vill jag inte satsa på.

Jag skulle vilja ha en unghäst att utbilda själv, komma upp till höga klasser i framtiden och känna att man kan komma någon vart. Min dröm skulle vara att verkligen få göra något sånt. Önskar bara jag hade ett jobb för då skulle jag kunna börja nu.

Schnella Cruella

Publicerad 2011-08-01 22:31:40 i Life style,

Från att ingenting har funkat och jag har slängt tyglarna till mamma, gråtit och satt mig i bilen och funderat på om detta verkligen var rätt häst, massor av tjafs och bråk både på uteritter och ridpass i paddocken, att vägra på ett knappt 30 hinder, Att springa ifrån en i hagen, vi som hade noll kemi,
till att hoppa 80 banor och kunna rida LA nivå på träning, till att hon har kommit galopperandes och gnäggandes till en när man ropar på henne i hagen.

Att höra folk ständigt frågandes varför man köpte en värdelös travare.
Min värdelösa travare är världens underbaraste häst. Jag älskar den hästen, hon ska få dö hos mig. Hon ska aldrig få en annan ägare än mig och mamma. Jag säljer hellre mig själv som hora än säljer Crulle.

Har haft så mycket motgångar med den där hästen men ännu mer framgångar, jag är så lycklig att hon är min.

7e November 2009 - föralltid.

Om

Min profilbild

I denna bloggen har bara fåtal lösen till då jag skriver såpass personliga inlägg i den. Min allmänna blogg www.chipolina.blogg.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela