blashbob

Hard work work

Publicerad 2011-12-30 15:47:28 i Life style,

wäh idag har jag massor att göra men har knappt gjort något.
Har varit i stan och hämtat ut p-piller och fixat en lins och synundersökning.
Nu är det, färga håret, fixa ögonbrynen, tvätta stallsaker, fixa ridstövlarna, städa och fixa kläderna inför imorn kvar, måste försöka träna lite också. Har inte tränat på typ en vecka och lite till nu. Men det är julhelg och man får ta det lugnt då ;)


Jätte gammal bild på Luna.
Saknar fotandet. Ska lätt köpa en systemkamera igen när jag får råd.

bara för att..

Publicerad 2011-12-30 01:27:34 i Hästar,

...jag inte kan sova så råkade jag kolla på lite hästannonser och då slog det mig hur mycket jag saknar att vara igång med ridningen. Har ridit en gång på tre veckor. Känns.. pissigt.
Tänk att få rida ett helt fantastiskt hopp-pass och känna att man över vunnit sitt personliga rekord och känslan av att dressyrträna för Lovisa och man är helt jävla slut efteråt för att hon kört så hårt på både mig och hästen.

Eller att sitta flera dagar innan tävling och planera vilken outfit man ska ha och sitta och putsa sakerna dagen innan och stå i stallet kvällen innan i flera timmar och göra hästen fin inför tävlingsdagen?

..eller att bara släppa hästen på en raksträcka och låta den galoppera hur fort den vill och bara känna musklerna arbeta under mig, bara stänga av tankarna och bara njuta..

jag brinner för hästar och jag kommer alltid att göra. Jag älskar hästar mer än allt annat här på jorden. Hästarna har gjort mitt liv till något så jävla bra. Har man en dålig dag så är det bara att åka upp till stallet så mår man genast bättre. Häst-terapi är den bästa terapin som finns! Jag är så lycklig att jag fick börja rida på ridskola för min mamma när jag var drygt 9 år och jag är så lycklig att jag växte upp på en bondgård med alla slags djur, bla. hästar. Hade jag inte växt upp som jag gjorde tror inte jag att jag hade haft samma band till hästar som jag har idag.


Jag och Wanda 2008


Jag och Mackan 2008


Jag och Putte 2009


Jag och Neptune 2011


Jag och Crulle 2011

världens bästa!

Publicerad 2011-12-24 18:36:27 i Life style,

Jag kan verkligen inte fatta att jag ska se In Flames för andra gången om bara några månader!?!?! det är helt SJUKT. Kommer äntligen få se mina älskade pojkar uppe på scen igen. can't wait!!

God jul!

Publicerad 2011-12-24 12:08:20 i Life style,

Tagga Nightshift ikväll! Nu blir det snart Julmat och allt annat som julen hör till, sen blir det NS. Kommer få sitta och förfesta hemma helt själv troligen. Men what the heeeeell.

phobia

Publicerad 2011-12-22 22:43:30 i Life style,

Har glömt att göra min "dagens-utmaning" grej heeheh. Men i alla fall här kommer en, dagens utmaning är att skriva 2 fobier.

1. Jag har fobi för djupt vatten. Jag får ren panik om jag inte når botten i sjön t ex. Jag var med om en incident när jag var mindre då jag var nära på att drunkna (jag drömmer fortfarande mardrömmar om det) och jag tror det är därför jag hatar djupt vatten.

2.
Jag vet inte om man kan kalla det fobi direkt, men jag har stora problem med att vara ensam på kvällar. Om jag inte är dödstrött och typ somnar direkt (vilket är väldigt sällan då jag har sömnproblem) så kan jag ligga i sjuklig ångest och ibland t.o.m gråta för att jag känner mig så fruktansvärt ensam och övergiven. Trots att jag vet att jag inte är ett dugg övergiven så känner jag ändå så. Men på dagarna kan jag ibland tycka det är skönt att vara ensam, dock inte ofta, men jag har inga direkta problem att vara ensam på dagarna. Men kvällarna.. nej usch, det är jobbigt att bara tänka på att jag måste sova själv. Ändå så sover jag själv ganska ofta numera. Jag vet inte riktigt varför det är såhär, men har mått såhär så länge jag kan minnas.

Frustration

Publicerad 2011-12-22 20:48:39 i Life style,

Jag börjar få lite panik på körkortet. Körningen går bra, förutom backningen. Men det är ju bara att öva på. Teorin däremot går piss-fitt-skit-dåligt. Jag läser och har mig nästan varje dag, men ändå så fattar jag inte ett piss. Jag har testat allt, testat läst lite, gjort något annat en stund, läst lite till, och så har jag testat att sträck läsa, har testat att läsa med en linjal vid raderna, har testat att andra har läst upp för mig, har testat ALLT, men ändå så när jag sen gör instuderingsfrågorna så får jag fel på nästan varje fråga. Som att jag inte ens har öppnat boken..

Jag blir så frustrerad, jag känner mig som ett hopplöst fall, jag känner mig dum i hela jävla huvudet. Att jag inte ens lyckas lära mig lite körkortsteori!? Det är något allvarligt fel på mig, och det gör mig så jävla frustrerad. Jag vill gråta, slåss och slita sönder håret på mig för att jag blir så arg på mig själv.

Sen kommer mormor och klagar på att jag aldrig fixar körkortet och säger att jag inte ens försöker. Jo men TACK. Nej men jag försöker absolut inte, nejnej.


Såhär känns det just nu.

Boom

Publicerad 2011-12-21 09:40:08 i Life style,


Såhär taggad är jag på att gå till skolan och ha EN lektion.


Nä okej, skoja. Slutar ju faktiskt skolan idag mihihi :$$$$ Söt kan ja va mää! :)))

waka waka

Publicerad 2011-12-21 06:42:15 i Life style,

Idag börjar jag inte förens vid 11 så jag har ca 3 timmar till godo på att sminka mig. Jag försöker tvinga mig själv att inte gå och lägga mig igen för då kommer jag garanterat försova mig. Efter skolan så drar jag och Malin till Davids och tränar lite. Ska bli skönt att komma igång, har inte tränat sen förra onsdagen då jag haft brist på tränings sällskap så har mest varit ute och gått och det har väl inte varit så jätte givande kanske.

Ska försöka tvätta lite häst saker idag. Har en hel drös med täcken, schabrak, lindor m.m att tvätta och det är inte ens påtal om smörjning.. Stackars mina sadlar och alla träns... och mina stövlar.. huuvva!

Jag har märkt att jag har fått lite häst-abstinens. Jag kan sitta i timmar på youtube och kolla på när folk rider? Normalt? njaa.. Att sitta och läsa hästbloggar där dom dagligen rider sina fina hästar hugger lite det också. Nästan så att jag borde isolera mig från internet då det bara är hästar överallt? fuck that and give me a fuuucking job!!

Break free

Publicerad 2011-12-20 17:12:44 i Life style,

Idag har jag varit på UM och fixat nytt recept för Ppiller. Jag som alltid är sent ute var ju där förra veckan och blev tvungen att få en akut karta och fixa en tid för att få 1års p-piller haha, samma sak varje år..
Sen träffade jag syster och skvallarade lite om allt och ingenting, skönt att få prata ut allt och skratta och förbanna sig över vissa. Bestämmde också att jag åker med till Örebro/karlstad på fredag för att handla lite julklappar (som vanligt, sent ute..) och på lördag ska jag bryta min tradition att vara hemma och ha tråkigt varje julafton kväll genom att gå ut på Nightshift på kvällen!
Varje år har julafton bestått av mat-kalleanka-julklappar-hatråkigt-sova, men nu byter jag bort att ha tråkigt och sova mot Nightshift :D taggggaa!!!


Bara jag som blir sugen på att kolla om The OC serien? hmmm

sluta blogga?

Publicerad 2011-12-18 14:33:53 i Life style,

Skulle ut och springa, men när jag kom ut så märkte jag att det var galet halt ute så det vart mest en raskpromenad. Var bara ute i ca 20-25 minuter för fick ont i njurarna igen, så sjukt störande att dom alltid ska börja göra ont när man minst behöver det.. Försökte gå lite till men tillslut gick det itne längre så började gå hemåt. Anyway, jag har blivit rejält motiverad nu till att börja träna! Behöver inte tvinga mig själv till att gå ut och gå/springa/träna. Känns riktigt skönt fakiskt att ha kommit igång igen. Speciellt nu när jag inte rider längre.

Har dock tappat lite motivation på blogg fronten så funderar på att sluta blogga. Hatar layouten, skriver skitdåligt och orkar sällan uppdatera? hmm

Haha så söt!


miss u

Publicerad 2011-12-18 12:52:26 i Hästar,

Jag tror ingen förstår hur fruktansvärt jävla mycket jag saknar att sitta på din rygg och känna din kropp arbeta under mig på mina villkor. Att få en häst att göra exakt det man vill och känslan för samspelet mellan häst och ryttare, är obeskrivlig.


The best and most beautiful things in the world can't be seen or
even touched - they must be felt with the heart

skinny

Publicerad 2011-12-17 19:36:35 i Life style,

Lite störande när man ser bilder från förr när man va typ jätte smal.
fuck thaaat


Bloggutmaning 2

Publicerad 2011-12-15 19:59:16 i Life style,

Idag är utmaningen att skriva tre bra saker med mig själv.

1. Jag tycker att jag är bra på att sminka mig. Vill dock bli mycket bättre och mer kreativare. Blir oftast en mörkare sotning av något slag. Skulle gärna göra fler sminkningar men har inte riktigt vågat mig på det. Har flera paljetter varav en plajett med 88 olika färger så jag har ganska stort urval att välja mellan. Jag läser mycket sminkbloggar där jag får tips om hur man kan göra olika sminkningar så det är på det sättet jag lärt mig allt. Inte för att jag kan mycket, men det lilla jag kan om smink osv har jag lärt mig via bloggar. Oftast av Linda Hallberg.


Väääldigt gammal bild på mig när jag hade löshår, piercingar i hela käften, inget septum och fake ögonbryn.
Men enda bilden jag har där sminket synd någorlunda.


2.
Jag tycker att jag lyckats väldigt bra med att sluta förstöra mina naglar. Förr rev jag ner dom hela tiden och kunde verkligen inte låta dom växa. Jag försökte flera gånger med att sluta men slutade alltid med att när dom växt pytte lite försvann dom igen. Jag älskar långa naglar så en dag bestämde jag mig helt enkelt att jag skulle få fina naglar. Så nu har jag inte rivit ner mina naglar på länge. Har dock brytit av flera naglar men de håller på att växa ut igen utan att jag pillar.

3. Jag tycker att jag är bra på att fotografera. Dock har jag ju ingen kamera nu förutom min Nikon coolpix skit haha. Men när jag väl hade systemkamera och när jag fotade väldigt ofta blev jag oftast nöjd med någon bild i alla fall. På senaste fotade jag tyvärr ingenting utan kameran låg på hyllan så då sålde jag den. Vilket jag ångrar mycket stort idag. När jag får chansen så ska jag köpa en ny systemkamera.

The ugly truth

Publicerad 2011-12-14 23:24:25 i Life style,

Hittade en "blogg utmaning" grej.
Varje dag har jag en lista att följa med inlägg jag ska göra.
Första inlägget är att jag ska säga 5 sanningar om mig själv.

1. Jag är beroende av alla sorters läppbalsam, lypsyl, idomin, vaseline. Jag hatar när mina läppar är torra och skulle göra vad som hellst för att få lite läppbalsam ibland, en gång tog jag t.o.m handkräm på läpparna, det fick jag dock ångra stort då mina läppar kändes jätte skumma i flera dagar efter det haha!



2. Jag har inte varit borta så här länge från ett stall på flera flera flera år, även innan jag hade egen häst var jag i stallet minst en gång i veckan. Jag började rida regelbundet när jag var 9-10 år, så det var ungefär 8-9 år sen jag var borta från stallet såhär länge. (ändå så är det inte ens två veckor sen).

3. När jag var liten älskade jag julen, framför allt julklappar. Jag kunde gå upp mitt i natten och öppna mina paket sen tejpa ihop dom igen för att jag inte orkade hålla mig tills julafton. Nu tycker jag julklappar är jätte jobbigt att få. Jag ger hellre bort julklappar än får egna. Visst det är kul att få presenter, men mest jobbigt. haha!

4. Jag har bröst komplex. Jag fullkomligt hatar mina bröst, jag kan gå och må dåligt över hur fula mina är, kan titta, klämma och bli helt fixerad av mina bröst för att jag önskar dom vore större och snyggare. Jag ska någon gång under mitt liv göra en bröstoperation. Jag kommer dock inte göra med silikon, utan jag kommer ta fett från mina lår och pluppa in i tuttarna. Jag har t.o.m kollat upp vart och hur mycket det kommer kosta. När jag får jobb kommer jag börja spara en liten summa i månaden för att lägga i min "tutt-fond". (ta dock inte detta fel, vill inte ha några Lolo Ferarri/kissie bröst. Utan mer ... snygga, välformade och normala bröst.)


5. Jag älskar vältränade, snygga kvinno-kroppar. Jag blir helt facinerad av snygga tjejer. Jag sitter ju inte och tittar på folk i omklädningsrummen, men när jag ser en fin tjej kropp på bild så kan jag bli så fruktansvärt avundsjuk och kan sitta och tjura för att jag också vill vara sådär snygg.. Jag skulle dock aldrig kunna vara lesbisk, finns inte ens på kartan, men snygga tjejer, mhm! Ansiktet kan vara hur fult som hellst, det bryr jag mig inte om. Men kroppen! Tror jag blir så facinerad av snygga kroppar för att jag själv hatar min egna kropp.


haha!

Publicerad 2011-12-12 12:12:19 i Hästar,

Tycker ni inte att Sharpman har en otroligt fin modell till sina träns?
Jag brast ut i skratt när jag såg bilden hahaha.


Lite söt va han ju ;)

Socker

Publicerad 2011-12-10 16:34:51 i Life style,


Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll
Och jag glömmer bort att andas
För sex, musik och våld


Skolan

Publicerad 2011-12-08 12:59:25 i Life style,

Sitter i skolan hos min favorit Britt! Haha, ska sitta hos henne varje torsdag i 3½ timme och sen ev. på tisdag morgonar kl 8 (om jag orkar upp dvs..) och jobba upp alla ämnen jag ligger efter i. Har också plockat bort 3 ämenen så jag kan fokusera på de viktigaste ämnena. Tyska, Idrott och Historia är nu borta. Idrotten tog jag endast bort bara för att jag inte klarar av att ha idrott med andra. Har inte haft idrott i skolan sen 5 år tillbaka.
Anledningen till det är att jag inte klarar av att veta att folk ser min kropp dallra runt på golvet, usch nej mår illa av att bara tänka på det.
Går ju på Zumba nu en gång i veckan på gymmet och det tycker jag är jobbigt nog, trots att det inte ens är folk jag känner där (utom några stycken) men jag försöker jobba bort det där. Det går väl lite sådär.. Igår på zumban ville jag bara gå hem men jag tvingade mig själv att stanna kvar och försöka skratta bort allt istället. Så jag klarade av en timme att skämma ut mig själv ;)

Anyway, Jag har suttit hos Britt nu i ca 3 timmar och jag har jobbat ikapp 3 ämnen, det känns bra och en del av en tyngd har lyfts från mina axlar. 

 

Jag är nöjd.

Publicerad 2011-12-07 15:19:08 i Hästar,

Jag är riktigt nöjd med min och Crulles resa faktiskt.
Vi har kommit så långt på dom där två åren vi hade tillsammans. Vi som knappt vågade hoppa över 50 cm kunde hoppa 105cm oxrar i slutet, och vi som inte ens kunde ha ett normalt dressyrpass för huvudet var i kina och ryggem var nergrävd i sanden, till att kunna rida på LA nivå för både tränare och hemma på banan.

Jag har lärt mig fruktansvärt mycket på den här tiden, och Crulle har lärt sig sjukt mycket. Hon är nöjd nu när hon får gå som skogsmulle och dressyrpass lite då och då, få gå i en enorm hage med hästkompisar och bra underlag (slippa all denna jävla leran). Jag vet med 100% säkerhet att hon mår som en prinsessa där borta, och jag kan inte vara annat än glad för hennes skull.



But always know, always know, always know
That I love you so
I love you so

Goodbye, brown eyes
Goodbye my love

JH Collection

Publicerad 2011-12-06 16:01:02 i Utrustning,

Måste ta och hissa detta über snygga ländtäcke.
Det är svårt att hitta snygga ländtäcken som har bra passform, vissa är påtok för långa för att kunna ridas med vilket gör att man inte kommer åt med skänkeln, eller så är dom fula..

Detta täcket är i bävernylon och har en riktigt snygg färg och bra färg kombinationer. Täcket finns på Hööks och kostar 599:-, jag tycker dock att priset är lite väl saftigt och skulle inte köpa täcket själv. Men skulle inte tacka nej till det om jag fick det gratis hehe.




Beat it

Publicerad 2011-12-05 20:41:07 i Life style,

Jaharuu, ny header då.
Vad tyks? Själv vet jag inte riktigt om jag är nöjd eller inte. Känns som något fattas eller ska bytas ut?

Party at a rich dude's house

Publicerad 2011-12-05 16:16:24 i Life style,

Innan jag fyller 20 så vill jag äga allt detta på bilden (+ ett Dyon Working collection träns som inte fick plats på bilden). Tyvärr kommer allt kosta runt 15.000 tillsammans ehe.. Bara att börja spara då! Skulle bli sååå snyggt på min framtida häst (vad det nu kommer vara för någon har jag ingen aning om).

Ja du, det skulle inte skada att bli rik..





Bilderna är lånade från Sharpman och Cheval!

Like an fairytale

Publicerad 2011-12-04 16:24:48 i Life style,

Det var som en saga, vi gick ut i en enorm hage med gräs, jag gick iväg med dig en bit och sen stannade jag och klappade dig och berättade hur mycket jag älskade dig. Sen släppte jag dig och du sprang iväg..
Den bilden när du springer iväg från mig för alltid har fastnat i mitt huvud..

Min fina fina tjej..
Tårarna bara rinner av saknad efter dig..

Men jag vet, du kommer få det så jävla bra där borta. Du såg så himla lycklig ut när du fick springa iväg i en stor gräshage med nya kompisar. Du kommer bli otroligt älskad av C och jag vet
att du kommer må bra.
Men jag kan inte låta bli att tänka att jag ändå önskade du vore här, trots att jag vet att du får det mycket bättre där borta..

Hurt

Publicerad 2011-12-03 20:59:00 i Life style,

Laddar upp några favorit bilder som jag fått genom vår tid tillsammans.







m













Jag antar att allt har sitt slut..
Farväl min finaste tjej..

Om

Min profilbild

I denna bloggen har bara fåtal lösen till då jag skriver såpass personliga inlägg i den. Min allmänna blogg www.chipolina.blogg.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela