blashbob

Utkast

Publicerad 2011-06-30 13:17:35 i Life style,

mår illa i hela kroppen, kan inte äta, sova, dricka, andas...
kan inte blogga, finner inga ord, vet inte vad jag ska skriva eller skriva om.
sal jy selfs wil my


All for me

Publicerad 2011-06-23 19:04:48 i Life style,

Har äntligen fixat internet, får låna mammas router så länge men går ganska segt så kan typ inte göra något.

Men mår inte så bra just nu så orkar inte uppdatera något, kan iaf berätta att jag tränade idag för Lovisa och det gick sjukt bra! Ibörjan var hon lite stum i handen men det släppte efter ett tag. Är riktigt nöjd med galoppen idag rund och fin och formen var med nästan hela tiden!

Fear is the weakness

Publicerad 2011-06-21 07:20:44 i Life style,

cha cha bloggen! (hahaha...what) har blivit väldigt dåligt uppdatering på senaste för har haft fullt upp med stall och lägenhet! Har iaf börjat rida igång henne på riktigt nu så idag ska jag förhoppningsvis galoppera på henne :)

Lägenheten är snart komplett och klart :D Vi har byggt ihop sängen, dock fattas det en del som man tydligen var tvungen att köpa separat, och det klarar dom på Ikea inte av att klämma ur sig när vi köper sängen? Nej för vi ska stå där med en halvklar säng innan vi ska märka det -.- suck! De suraste är att det är den sista delen som behövs för att sängen ska vara klar. Nåväl igår va vi på soffjakt ;) Åkte runt först till Mio i kristinehamn och sen till EM i degerfors sen svenska hem i Karlskoga haha! Vi hittade en dret snygg på Svenska hem (självklart finns soffan där man inte tror den finns.. haha) så vi ska hämta den idag :)

Idag ska jag sitta på körskolan i 3½ timmar för jag ska på riskettan haha, skitkul! Naat. men känns bra att man har kommit igång med körkortet lite mer än bara köra nu. Så sen vecka 26 ska jag på teorikurs mån-tors för att få lite finslip inför provet! Känns helt OK ;)


Såhär kommer mitt körtkort se ut!


Liberation

Publicerad 2011-06-20 02:34:15 i Hästar,

Longerade Crulle förut med ett longersystem som får upp baken och ryggen på hästarna. Hon var jätte duktig för att vara första gången, de flesta hästar kan lätt få panik när dom känner att något ligger och hänger på benen.

Körde bara på lång och låg form för att få henne att sträcka ut lite och mjukna upp. Hon var jätte fin i både skritt och i traven, men när vi fattade galopp tyckte hon att det var jätte jobbigt så hon sparkade bakut ett par gånger, hon har inte riktigt muskler för att hålla formen i galoppen helt själv än, men hon klarade iaf av några steg tills hon tyckte det vart allt för jobbigt och började stutsa och hålla på haha!

Mamma filmade lite så ni kanske får en film så småning om.

Sound of a playground fading

Publicerad 2011-06-20 02:29:30 i Life style,

Köpte In flames nya skiva förut. Tre simpla ord:
äckligt
jävla
bra!!!!!!!!!!!!!!


In flames är så sjukt jävla edkhiu4fhkejdnewkdn3eridn bra! In flames är mina gudar, tror ingen fattar hur mycket jag total älskar in flames. Haha my good. Sitter med gåshud nu och lyssnar på en av deras nya låt.

Scream

Publicerad 2011-06-16 12:22:51 i Hästar,

Här kommer lite bilder från när jag red Crulle för första gången på 2 veckor!! Jag red på ett pelham med två tyglar, så att jag kan bestämma själv hur starkt det ska vara, tycker det är mycket bättre än ett delta. Hur som hellst, först skrittade jag i typ en halvtimme med massor av volter, öppnor, slutor, böjningar hit och dit. Sen så kändes hon så fin så jag testade att trava lite grann, snacka om nervöst haha! Men hon kändes jätte fin i traven också. Jonna fotade lite i slutet av "passet" så här kommer lite bilder :)




Jämnför denna bilden med den nedre, kolla min sits, på den övre bilden så sitter jag ner i traven, och på den bilder här nedanför så rider jag lätt, lite skillnad på sits eller vadå?





Nya favorit bilden!

Giftig

Publicerad 2011-06-15 13:01:18 i Hästar,

Funderar på att rida lite på Crulle idag, dock endast skritt och kanske lite trav efter hon blivit riktigt lösgjord. Beror också på hur hon ser ut idag och jag har ju som sagt fortfarande ont i benet efter jag skadade mig. Troligen är det en muskelblödning så det kommer ta ett tag innan det blir helt bra. Så kanske inte ens klarar av att rida, med tanke på att jag måste använda benen hela tiden. Nåja, annars får vi se vad jag gör, kanske longerar henne med longersystemet eller om jag bara longerar henne löst. Får se hur jag gör!

Ska fota Annie när hon tränar för Lovisa idag också, är inte ett dugg avundsjuk... nänä, vill också träna :( Längtar tills vi kan börja rida på riktigt igen! Vill hoppa, vi krachade ju av trötthet senast vi hoppade (på tävlingen) så jag är lite små nervös att vi ska vara på ruta ett igen.

För de som kanske inte vet så krachade vi in i ett hinder förra sommaren på en hoppträning och efter det så vågade hon inte hoppa mer, hon ville inte ens gå nära en bom på marken, så illa var det. Men med massor av träning så kom vi tillslut över 50 hinder i september ungefär, så hade alltså tränat på detta hela sommaren, pga en enda krach på en träning. Vi övade med massa trav och galoppbommar och små hinder på 20 cm endast för att få upp hennes självförtroende igen. Självklart stannade hon titt som tätt, men över kom hon iaf tillslut, sen när vintern kom så kunde vi inte hoppa något pga vårat ridhus är lite...dumt byggt haha. Så nu i somras har vi tränat massor hemma i paddocken, och senaste hemma "träningen" så hoppade vi 85 cm. Numera stannar hon nästan aldrig på hinder utan hoppas 80% av alla gånger.

Så folk som såg oss i somras tror inte sina ögon när dom sett oss hoppa nu med tanke på hur hon har varit. Min tränare har t.o.m sagt att det aldrig kommer kunna bli något av henne i hoppningen för hennes självförtroende har varit så dåligt. Men se nu :) Allt går om man bara kämpar!!

Prisutdelning i 60cm

Cocaine

Publicerad 2011-06-15 12:34:41 i Hästar,

Jag är riktigt sugen på någon av dessa stövlar! Dom är ju grymt snygga!! Har kollat mycket på tretorn också men känns som att alla har dom stövlarna, så hittade jag dessa två, De Niro Boot till vänster och Pioneer Crocodile till höger, men nu till frågan, vilken stövel är snyggast? hmm

Jag tycker att De Niro'n är snyggast, men Crocodile kommer inte långt efter. Synd bara att båda kostar runt 5000 kr..

Vilken stövel är snyggast tycker ni?

Hang on

Publicerad 2011-06-14 15:42:05 i Hästar,

Kom nyss hem från stallet och ska snart byta om för ska dra vidare och möta Micke vid lägenheten!

När jag kom till stallet och skulle hämta henne så när jag ropar på henne lyfter hon huvudet och gnäggar *dog* Innan jag tog ut henne ur hagen kände jag lite på alla fyra benen och alla såg bra ut. Svullnaden på v. bak är helt borta nu. Så himla glad!
Jag tog in henne i stallet och borstade av henne, samt kände på alla fyra ben igen för att vara säker på att det var helt borta. Sen gick jag ut i paddocken med henne och skulle öva lydnad. Gick riktig bra faktiskt. Hon har en dålig vana att tigga godis så fort hon ser att man har det så jag övade mycket på att hon skulle sluta tigga. Jag började med att ta godis i näven och såfort hon började tigga så "hychade" jag mot henne, ibörjan fick jag dutta till henne lite samtidigt som jag "hychade" för att hon skulle sluta tigga, och så fort hon slutar så fick hon godis och beröm. Efter några gånger räckte det med att jag hychade lite, och efter ett tag så tiggde hon ingenting.

Sen skulle jag göra så att när jag backade brevid henne, eller gick emot henne framifrån så skulle hon backa, hon tyckte det var lite klurigt först när hon inte riktigt fattade vad jag menade, men efter ett tag så backade hon för minsta lilla vink :)

Sen såg hon Natta komma med Ziro och Fox och då vart inte jag lika intressant längre, men det löste jag snabbt med att jaga bort henne, och såfort hon visade intresse för dom andra så jagade jag bort henne igen. Ibörjan vart hon jätte arg på mig för att hon inte fick göra det hon ville och började galoppera iväg och höll på och stojja och vägrade komma tillbaka (suck.. humör-sto) Men efter ett tag när hon tröttnat på att springa runt och fjanta så kom hon fram till mig och kollade på mig med världens bus blick haha! Jag fortsatte med att backa och flytta henne  utan att röra henne bara för att få hennes uppmärksamhet igen, och när jag tyckte det gick bra så avslutade jag.

Vart dock livrädd först när hon sprang iväg mot Ziro och Fox, bara såg hur hon skulle börja halta och vara super svullen när hon kom tillbaka, men hon haltade ingenting och jag kollade självklart igenom henne när hon slutat springa och hon visade ingen hälta och var varken varm eller svullen.

Sen när jag släppte ut henne i hagen så hann jag inte ens få av henne grimman innan hon började springa så elstänglet och grimskaft flög överallt haha men hon stannade efter några steg och lät mig ta av grimman, sen så fort jag fick av den så galopperade hon iväg och gör en serie bocksprång.... Suck! Hon fattar ju inte att hon måste ta det lite lugnt när hon precis varit skadad. Ska bli kul att se om man överlever första ridpasset sen när hon ska sättas igång. Överskotts energi så det skriker om det!

Oj vilken lång text det vart! Hoppas att det inte vart för rörigt att läsa.

Har inga nya bilder på Crulle så ni får en relativt nyfotad bild ist!


Sad but true

Publicerad 2011-06-13 12:22:40 i Life style,

Har inte hunnit blogga då vi fått nycklarna till lägenheten så vi har varit igång och målat nästan non-stop i 2 dagar nu + att jag haft fullt upp med stallet och jag har inte haft ork att blogga.

Kan uppdatera om Crulle iaf och iförrgår när vi kom upp så kunde hon knappt gå, hon har blivit halt på vänster fram, IGEN, och vänster bak var ännu svullnare än det var dagen innan. Sen så hittade vi två sår vid "kuddarna" på båda bak hovarna. Så hon har fått en liten medicin kur nu i ett par dagar, kyla 20 min + skritta raskt i 20 min + sårspray.

Igår när jag och mamma var påväg upp till stallet så spydde jag nästan av nervositet. Var så rädd att det skulle vara något nytt fel. Men när vi kom upp så hade nästan all svullnad i vänster bak lagt sig, var bara lite runt kotan. Såren såg helt okej ut och hon var ren i vänster fram.

Ibland undrar jag vad hon håller på med i hagen eller om hon bara spökar svullnaden för att jävlas för att hon inte orkar bli riden? Ena dagen kan hon knappt gå och andra dagen är nästan allt bra och hon beter sig som inget har hänt?

God of forbidden light

Publicerad 2011-06-09 17:46:46 i Life style,

typiskt.... Så jävla typiskt!!

Tog premiär turen på Crulle idag, bara skritt och pytte lite trav (satt faktiskt uppe på henne för hon kändes så ren) Men när vi skrittar hemåt så flyger Crulle upp i luften och gör en liknande caprioll, (kändes det som iaf) och skenar iväg och jag, oförberedd som jag var, flyger av såklart och all min tyngd hamnar på min högra fot. Tuppar nästan av, av ren jävla smärta. Ramlar i backen och bara ser Crulles bakdel springa iväg.. tusen tankar går igenom mitt huvud, för i närheten av där vi var finns en stor väg där det kör tung trafik som bussar, lastbilar och mycket vanlig bil. Men rätt som det är så tvärnitar hon och kollar bakåt på mig och har typ en blick i ögonen "oj ligger du kvar där?" och kommer travandes tillbaka.
Jag försöker resa mig upp och inser ganska snabbt hur förjävla ont jag har. Glömde bort smärtan i paniken av att Crulle skulle bli mosad av nån lastbil, går fram till Crulle som står nån meter bort och märker att jag aldrig kommer kunna gå tillbaka till stallet, så jag hoppar upp på Crulle lite halv smidigt. Men det gjorde nästan ondare att sitta i sadeln än att gå om jag ska vara helt ärlig.

Vägen tillbaka till stallet var nog den längsta vägen jag någonsin skrittat, trots att vi inte var jätte långt ifrån stallet. Sen att ta av henne grejerna och få ut henne i hagen gjorde jag nog rekord tid på att göra långsammast.

Så jävla typiskt att när Crulle slutar halta och är helt ren i benet så ska jag råka ut för att bli halt i stället! Suck!
Hursom hellst så är det troligen en fet stukning eller en blödning i muskeln. Jag kan stödja på benet, men kan inte gå och jag har mest ont i knäskålen och i fotleden.



Cobrastyle

Publicerad 2011-06-09 13:57:58 i Hästar,

Idag ska jag åka till stallet runt 3, ska förhoppningsvis sitta på min tjej för första gången på en 9 dagar! usch aldeless för lång tid :( Ska endast skritta ut lite. Kanske travar henne, för hand, för att kolla om hon visar något. Men det tror jag inte hon gör för hon visade inget i traven för 3 dagar sen. Men jag blir så nojjig så jag kommer ta det lugnt med igång sättningen.



New Beat

Publicerad 2011-06-09 13:34:10 i Life style,

Åh säger bara Ä-N-T-L-I-G-E-N! Har finally gjort en ny design, layout, header, ja allt! Är riktigt nöjd asså :D
Satt och va sjukt sugen på att koda och designa förut, men visste inte vad. Har tröttnat på att fixa bloggen för det blir aldrig bra! Men nu tänkte jag, äh va fan, kan ju försöka en sista gång. Så jag gick ut och fotade lite bilder till headern och försökte få ideér på hur jag skulle göra.

Har suttit nu i snart två timmar och hållt på med bloggen och slutresultatet vart såhär! Vad tycker ni? Är det bättre eller sämre än det jag har haft innan?
Det ända jag äe mindre nöjd med är att Crulle inte fick plats någonstans, men fanns verkligen inte någonstans där hon kunde passa in fint. Så fick nöja mig med en liten "shape" av en häst nere i hörnet ;) haha!

Fixade så att jag kan ha större bilder också, alltid kul med stora ytor så att man kan ha större bilder! Så därför ser de gamla inläggen lite konstiga ut för att bilderna är så små.

Hiss & Diss

Publicerad 2011-06-08 17:59:13 i Hiss & Diss,

Oj första Hiss & Diss på bloggen nu! Tänkte faktiskt köra igång med det nu.

För att vara positiva så kör vi med en hiss. Jag tänkte faktiskt hissa min dressyr sadel. Den är gudomligt skön, djupt säte och mjukt läder. Den har riktigt bra passform och formar sig efter hästen. Den glider inte runt, även om Crulle är fet som en ko numera! Haha. Förut red jag med en allround sadel, och min sits var h-e-m-s-k. Min dressyrtränare säger att sen jag köpte min dressyr sadel så har min sits blivit dubbelt så mycket bättre! Så ni som tycker att ni klarar er med eran allround trots att ni rider mycket dressyr, köp en iaf! Det är så sjuuukt värt priset. Sen finns det ju billiga också såklart. Jag köpte min för ca 10,5 tusen och när jag beställde kände jag en klump i magen om det var värt det eller inte, men jag kände att det var värt att prova! Jag kan säga det att min dressyr sadel är värd varenda öre jag la ut för den.

Och tänk på att, en bra sadel som passar hästens rygg/kropp ger också en glad häst som inte får ont. En ny sadel kan man köpa, men kan man köpa en ny rygg till hästen?

oj

 

Crulle blev som en helt annan häst efter jag bytte sadel!

Memories

Publicerad 2011-06-07 11:49:03 i Life style,

Har inte uppdaterat något för har haft fullt upp med min 18års dag, festande, firande och släktträff!
Har iaf varit uppe hos Crulle och kollat till henne, i fredags var hon fortf jätte halt i traven, men inget i skritten. sen var mamma uppe hos henne i lördags och kände lite på henne, hon var varken varm eller svullen som hon inte vart tidigare heller, men bra att kolla iallafall. Sen i igår (måndag) så åkte jag uppe en snabbis och skulle kolla om hon var halt fortf, inget i skritten, men lite grann i traven. Men haltade inte alls som förut, nu måste man kolla noga för att se om hon haltar eller ej ,förut räckte det med ett steg i traven så såg man att hon haltade.

Imorn tidigt på morgonen ska vi iaf sko henne så får hoppas det blir ännu bättre efter det. Sen får hon nog stå hela veckan ut, eller iaf till fre/lör om allt går som det ska. Kommer dock gå ut och gå med henne så hon får röra på sig varannan dag ca. Sen kanske LITE trav på lördag om det, som sagt går som det ska.

Är så himla ledsen att hon är halt precis NU, nu som det går så grymt jävla bra i både dressyren och hoppningen. Och nu när man är som mest ridsugen för att det är så bra väder..

Har inte ridit, eller ens suttit på henne på snart en vecka :(

Att vissa ens har mage till att säga att travare inte kan någonting.

Somewhere

Publicerad 2011-06-03 15:30:19 i Life style,

Eftersom jag numera bara har mobilt internet, så är det sjukt jobbigt att ladda upp mer än en bild! Går så segt haha. Men ska ta mig an galopp-bilderna nu så ni får se :)

 

 

 

 

df

The unforgiven

Publicerad 2011-06-02 21:39:00 i Foto,

Delar upp bilderna i två inlägg, för de är så många :)
Börjar med trav bilderna!

 

 

 

 

 

 

Vet att jag sitter som en kratta på vissa bilder, så det behöver ni inte kommentera ;)

Flyktsoda

Publicerad 2011-06-02 21:25:42 i Hästar,

Red lite dressyr på min pingla idag. Hon va jätte fin och känslig i mun och för skänkeln, blev dock lite tung i handen ibland, men då lyfte jag upp henne lite och då slutade hon hänga :) Galoppen satt riktigt bra idag! Tills jag red sent igenom, då började hon halta jätte mycket :S Antingen är det en lätt vrikning eller så är det bara att hon behöver skos. Hon är i stort behov av att skos. Skulle egentligen sko om henne i onsdags innan tävlingen, men han var tvungen att ställa in. Men ska ringa imorn igen om en ny tid.

Hur som hellst så haltade hon inget i skritten, men så fort jag började trava så haltade hon. Så jag avslutade och skrittade runt med henne ett tag för hand. Sen kände jag lite på ben, bog och hov men hon var varken varm eller svullen. Får se hur det är imorn, men tror absolut inte det är något allvarligt.

Mamma var med och fotade också. Så bild bomb kommer nog lite senare, om vi vill förståss ;)

Smakprov... :)

Om

Min profilbild

I denna bloggen har bara fåtal lösen till då jag skriver såpass personliga inlägg i den. Min allmänna blogg www.chipolina.blogg.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela