blashbob

I want it that way

Publicerad 2011-04-29 19:33:33 i Life style,

Fick ännu en fråga om hur länge jag hade ridit, och jadu.. jag växte upp med hästar när vi bodde på landet (flyttade där ifrån vid sju års ålder till Säffle) men jag red aldrig på dom då.

När vi flyttade så började jag på ridskolan i Säffle, och där red jag i ca 4 år, sen flyttade vi till Karlskoga och då började jag på ridskola där som heter Botorp, men där red jag bara i en termin för jag tyckte alla där var snobbar och otrevliga (nästan alla) men sen hittade jag ett ställe i Alkvettern (ligger ca 20 min från Karlskoga) där jag började rida, men det var ingen ridskola utan där kunde man hyra en häst en gång i veckan (eller fler om man ville) och ha som sin egen den dagen man var där.  Först hade jag en häst som hette Jola i ca ett halvår, ett c-ponny sto som jag hatade ibörjan, men sen när jag hade henne som sommarhäst i  en vecka så vände det och jag var fast vid den hästen.
Sen efter sommaren så hade Jola lånats ut till någon annan trots att jag hade sagt att jag ville fortsätta på henne efter sommaren. Nåväl, fick en häst som hette Tindra och kände väl inget speciellt ibörjan, men jag gillade henne. Sen så blev Tindra halt efter också ca ett halvår, och då fick jag testa Storm,  Wanda (Jipe Towamda) och Mackan (Graftons Mr Mckenzie) men fastnade bara för Mackan och efter det så red jag mackan i nästan ett år. Men så vart han också halt efter en olycka i hagen och skulle stå i flera månader.

Jag och Mackan

 

Då slutade jag där för en kompis till mig hade en ponny som heter Putte som jag skulle bli medryttare på. Han var jag medryttare på i ca ett halvår sen var jag tvungen att sluta pga personliga skäl.

l

Jag och Putte


Efter det så var jag hästlös i ett halvår, vi kollade på först foderhästar men hittade inget så vi gick över till att leta efter en häst att köpa istället. Tog ett bra tag och jag var nära på att ge upp flera gånger för såfort vi hittat en som vi ringde på så hann den säljas innan vi hann komma och provrida.

Men sen hittade vi Crulle i en annons på blocket och vi ringde nästan direkt, i oktober så åkte vi ner till Falköping och provred denna lilla tös och jag var fast direkt :) Sa redan i bilen påväg hem att henne ska jag ha!
Tyvärr så gick inte Crulle igenom vet- besikningen för hon hade reagerat på böjprovet, men vi gjorde en ny besikning en månad senare och den 7 November kom Schnella Cruella till sitt nya hem i Karlskoga och här kommer hon stanna i resten av sitt liv :)

21 Guns

Publicerad 2011-04-29 19:14:16 i Life style,

Fick en fråga om hur många piercingar jag har, här kommer svaret:

k

1,2,3,4,5

l

6! Ska snart pierca naveln och tungan också ;) (mamma läs inte detta)

I walked with a zombie

Publicerad 2011-04-29 18:50:05 i Life style,

Både Blogg.se och mitt internet strular jätte mycket nu så kan knappt skriva ett inlägg eller ladda upp bilder eller något så får skjuta upp fototips-inlägget tills imorn. För ikväll ska jag ägna mig åt att pussa på Micke så då har jag inte tid att blogga ;) men ska försöka fixa det imorn!

Det tog mig 15 minuter att skriva bara detta.. suck

Here I go again

Publicerad 2011-04-29 12:57:24 i Life style,

Har länge suttit och dregglat över Kan Dee's kläder. MJAU säger jag bara så jävla snyggt. Nu när jag är in stort behov av linnen så beställde jag faktiskt två linnen och en over size tröja :D

 


l

snnnnnnyyykkkkt! Har sett ett annat linne också men verkar som dom har slutat sälja det? Men skitsamma finns ju annat snyggt med :D

Shoreline

Publicerad 2011-04-29 08:28:52 i Life style,

Igår red jag ut med Ingrid och Jacqueline som red på Joyan och Dida :) Vi tog en tur i skogen barbacka, och Crulle dum som hon är ska inte gå brevid stenarna utan PÅ stenarna... dum häst. hahaha.
Sen skyndade jag hem till min man och vi åkte ut och åt pizza, sen slutade det med att vi nästan hamnade i filipstad! Haha men den historien kan vi ta nån annan gång ;)

Nu sitter jag här precis hemkommen från stallet och just haft morgon fodring och sjunger till Broder Daniel, sveriges bästa band typ, och ska snart klippa i lite byxor och sy på knappar och färga håret och ja massa mer, måste smörja mina ridstövlar också. haha mycket som står på schemat! Om jag känner mig själv rätt så kommer jag säkert bara göra en eller ingen av grejerna jag just skrev. Haha.

Senare under dagen kommer det komma upp lite fototips och sånt! Skulle ju tagit kort på Crulle igår, men självklart så glömde jag kameran hemma.. Men på lördag ska jag försöka komma ihåg kameran! Då kommer det komma upp en outfit bild på mig och Crulle också! :)


jkn

nallebjörn .. <3

My heroine

Publicerad 2011-04-28 15:15:40 i Life style,

Jag har igen aning om vad jag ska skriva om! Men ska ta med mig kameran till stallet idag så det kommer nog massor av bilder på Crulle och säkert några på hennes hagkompis Pi.

Skriv gärna tips om det finns något ni vill se/läsa om. T ex hur stallet ser ut där Crulle står osv. Vad som hellst, behöver inte handla om hästar, kanske nån som vill ha foto tips m.m, skriv på!! :)

Danger zone

Publicerad 2011-04-28 11:14:51 i Life style,

Åh jag vill fixa en ny header!!! Men min hårddisk är ju trasig så jag har ju typ inga bilder :(
Ska försöka få med mig kameran ut idag och fota lite, men det är ju massa bilder jag skulle vilja ha på headern som är i hårddisken.. Så jävla surt asså :/

När jag fixar ny header kommer det bli ny kodning och layout på hela bloggen så alla vet, men som sagt, det kanske tar ett tag om jag inte hittar rätt bilder. Men håll utkik!

fegf

Jätte gammal header! Haha skitful ju ;)

I love it loud

Publicerad 2011-04-28 11:10:46 i Life style,

Idag blir det sola, sola och åter sola! Och blogga såklart :)) Haha, min man släppte av mig på konsum förut när han skulle åka till jobbet och då köpte jag cola och frukt! Så nu ska jag ligga i solen heeeela daan. Nerå, ska till stallet sen också vid 3-4 och kanske rida ut en sväng, eller så får hon vila. Hon har faktiskt varit riktigt duktig nu och har ridit hela veckan faktiskt. Men inte så håra pass, utan mer känna igenom pass och ett hopp-pass.
Har ju ridit på tvådelat nu denna veckan och det har funkat kanon! Ska nog byta tillbaka till tredelat sen igen för att hon inte ska bli van vid det tvådelade. Sen på lördag ska jag och  Micke till Örebro och då har han lovat att följa med mig till hööks så då ska jag passa på och köpa ett hackamore också. (sen säkert massa mer häst saker, hihi)

Kan ju säga det att jag är beroende av att köpa häst grejer! Köper ALLTID häst saker, såfort jag får pengar går jag in på internet och kollar runt på olika häst sidor och kollar ut vad jag vill ha :D Oftast blir det lite mer än vad jag tänkt mig, men det gör ju inget ;) Haha. Köper nästan aldrig kläder till mig själv, utan allt går till Crulle! oops ;)

k,

Två nyköpta dressyr schabrak.

beg for it

Publicerad 2011-04-27 14:06:40 i Life style,

kn

 

Synd att det är en svart skugga längst upp och ett randigt solskydd haha,
finns inte så bra bakgrunder hemma hos mig tyvärr!

Dr Feelgood

Publicerad 2011-04-26 12:23:20 i Life style,

Måste bara säga att jag är sjukt lycklig som är tillsammans med denna underbara pöjk <3
Han betyder grymt mycket och gör mig glad <3 ihh puss

k

Love in an elevator

Publicerad 2011-04-26 11:22:34 i Life style,

Igår va Micke gos med mig i stallet och hjälpte mig bygga två hinder och hålla Crulle när jag spolade henne osv, duktig va han ;)

Vi hoppade som högst ca 60 cm. Måste träna mig upp till minst 80 cm då jag ska tävla det snart :) Men det är en liten suprice tills vidare, ingen vet något utom min familj och Micke och så kommer det förbli ett tag framöver. Ni får helt enkelt vänta med spänning! Kan iaf säga att det kommer bli riktigt kul och det kommer bli en upplevelse jag aldrig kommer glömma.
Dock när jag hade ridit ett tag så kändes hon inte helt ok, hon sparkade och sköt upp ryggen. Men tror det berodde på flugorna runt henne, men man vet aldrig så jag avslutade. Hon fick en skön dusch sen också som jag tror uppskattades då hon stog ovanligt stilla än vad hon brukar göra ;) haha tösan.

Nu ska jag snart till stan och köpa en ny mobil! Sen ska jag på möte, och efter det blir det troligtvis stallet eller något. Imorn kommer Lovisa till stallet och håller dressyrträning :)

l

Bjuder på en jätte gammal bild jag tagit. tror det var 2008.
gammal namn logga så adressen funkar inte.

somebody put something in my drink

Publicerad 2011-04-21 20:27:21 i Hästar,

Förlåt för alla jobbiga rubriker men håller på och testar vilket som är best, har testat datum med det såg bara fult ut, och sen skulle jag ha "vanliga" rubriker så vet jag aldrig vad jag ska ha för rubrik. Så nu tänkte jag köra på lyrics från bra låtar! Börjar med en låt jag haft på hjärnan hela dagen. "somebody put something in my drink"

Idag red jag Crulle barbacka med tvådelat bett och remont nosgrimma, hon va SKITFIN! Brukar annars rida på tredelat och variera mellan aachen och remont, men har känt att hon har börjat tjafsa i munnen och bli hårdare än vanligt i munnen så ska börja variera lite mellan tvådelat och tredelat.
Ska också köpa ett hackamore igen (lämnade ju tillbaka mitt gamla, dumt nog) för har lånat en kompis hackamore ibland och hon har känts helt okej på det, så kan vara skönt att variera med bettlöst också för att låta munnen vila.

Nu ska jag ut o grilla :) pöss

ghj
Sommar snart! wiho

We are

Publicerad 2011-04-18 14:18:01 i Hästar,

Förlåt för dålig update men har varit i säffle på dop och så har jag inte orkat uppdatera. Hursom hellst så hoppade jag med Crullsan igår och det gick kalas bra! Feg som jag är så brukar jag alltid travhoppa, men jag VET att hon hoppar mycket bättre och stadigare i galoppen men bara för att jag vet att det går snabbare så vet jag att det gör ondare att ramla av så blir jag feg. Men nu gav jag mig fan på att jag skulle galoppera och, hoppade fram i trav bara men sen när vi var lite uppvärmda så var det bara galopp som gällde och det gick riktigt bra!
Är lite småstolt över mig själv ;) Sen fick hon en liten avsvalknings dusch för hon var svettig som tusan efteråt så fick en snabb spolning och sen gick vi ut och gick!

Nu längtar jag som inåt helvete till hoppträningarna :D Ska bli så himla kul!

o

Paranoid

Publicerad 2011-04-15 13:30:58 i Life style,

Nu ska jag CYKLA till stan! (det är en bit) fan va hurtig! Haha men insåg precis att jag glömt mina solisar i mammas bil, fffffuuuucccckkkk. Funderar på helt ärligt att bryta mig in i bilen (den står parkerad på busstationen) för att hämta dom, har blivit lite halvt beroende av solglasögon, förra sommaren så hatade jag solglasögon, men det vara bara för jag aldrig hittade några snygga.
Men nu när jag hittat ett par jag dyrkar så har jag blivit helt crazy i dom.

böh.. aja får klara mig utan dom då.. heartbreak

Hahahahahahhahaha juste kom på en rolig grej, för nån dag sen när jag övningskörde så spelas "danger zone" på radion hahahaha, trodde jag skulle döööö, (micke fattar)

bajs
en oredigerad bild på fläskä'
(moget att ha skor inne..)

Start me up

Publicerad 2011-04-14 13:47:28 i Hästar,

Snart ska jag ta bussen till stallet och ska vara där tills ikväll runt 7 då mamma kommer och hämtar mig, så det kommer bli en lång dag i stallet! Men hade tänk smörja båda sadlarna och dom träns jag använder, och så ska jag ta ett ordentligt ridpass på Crulle så hon verkligen blir lösgjord och mjuk, har inte ridit på ett tag nu tyvärr så har faktiskt lite dåligt samvete.. Men men, har morgonfodring imorn också så ska dit vid halv 7 ca sen så när fodringen och utsläppet är klart och mamma åker hem så tänkte jag stanna kvar och rida och sen ta bussen till stan och fixar ett ärende på banken sen åker jag hem och packar! Ska nämnligen till Säffle i helgen då min lillasyster Leia döps på lördag.

Min hårddisk har gått sönder också, där alla mina bilder och allt annat låg (filmer, musik osv), så bloggen kanske blir lite enformig med bilder nu ett tag.

k

Living dead beat

Publicerad 2011-04-12 18:45:12 i Life style,

Tänk om man skulle ha bra smink-och-hår dagar varje dag, det skulle inte sitta fel alltså!
typ som dom gör i hollywood att dom går till en salong och blir fixade varje dag, utan att dom behöver lyfta ett finger, snygggggggggt.

lm

Use somebody

Publicerad 2011-04-12 14:44:19 i Life style,

Upptäckte en rolig grej förut när jag gick igenom alla bilder från ett misslyckat dressyrpass, Dida står och gäspar i bakgrunden, o de roliga är att hon stod så på minst 20 bilder hahaha

k

Party like a rockstar

Publicerad 2011-04-08 16:51:30 i Life style,

Idag blire fest! Hemma hos jossan faktiskt :)
Länge sen jag va taggad för fest, men nu känner jag mig ganska pepp! Det kommer nog bli skitkul :)
Nu måste jag dra och sminka mig innan Micke kommer och hämtar mig :) <3

kl


Gammal bild på mig och skjärtis! kan man va sötare!? EH NÄ

kln
får bli en till cam bild, bara för att jag kan! Nej men tog den innan bröloppet, mitt hår va äckligt snyggt den dagen, hoppas på bra hårdag idag också ;D
ursäkta fett valken. öh

premiär turen, nästan

Publicerad 2011-04-08 07:54:09 i Hästar,

Skriver ett snabbt inlägg här å morgonkvisten innan jag ska sova vidare, har nämnligen haft morgonfodring i stallet!

Igår red jag ett underbart dressyrpass på Crulle ute i paddocken, ibörjan var hon dock ganska pigg så man kunde knappt göra någonting, kände bara hur jag ville hoppa av och gå in. Hade egentligen planerat att hoppa, men kände att det inte va någon idé, men la fram en bom som jag galopperade och travade över bara för att få hennes uppmärksamhet när jag kände att hennes tankar försvann någon helt annanstans.
Det gick riktigt bra och när hon lugnat ner sig lite kunde jag t.o.m få riktig samlad galopp utan försök att sticka. Galopperade nästan på stället ibland, hon har blivit så duktig min tös!

Red med hoppsadeln + utan sporrar också eftersom jag planerat annat men hon lyssnade riktigt bra iaf! Så skönt nu också när man kan börja rida ute, så tråkigt att vara inne i ett ridhus hela tiden.

kl


Inte från idag!

funderingar

Publicerad 2011-04-06 18:21:18 i Life style,

Jag vet inte vad jag ska göra med skolan alltså. ett uppdrag i veckan sa min mentor att jag kunde göra, men nu har jag fått en jävla varning på att jag gjort för lite uppdrag på en månad och riskerar att förlora studiebidraget om jag inte gör 5 uppdrag + en muntlig examination, men ÖH ja först så kom inte ens mina böcker och det visste min mentor om, och sen så var det t.o.m hon som föreslog att jag skulle göra ett uppdrag i veckan.
Jag blir så jävla trött!! Jag som knappt klarar av att göra ett uppdrag i veckan ska nu göra 5 st plus en ME inom två veckor? Ja lycka till då. suck

Får bara mer och mer ångest av skolan just nu, vet inte vad jag ska göra, kommer aldrig klara av att fixa detta.



Grattis Karolina du klarade en månad på distans, con-fucking-gratulations.
what to do

Hagbyte

Publicerad 2011-04-06 17:35:44 i Hästar,

Vet inte vad som gått åt Crulle, igår när hon stod på gången sparkade hon mot Lego när han gick förbi.  Hon vart skitsur och verkligen försökte komma åt honom, hon har aldrig gjort så förut... Sen när Pi skulle gå förbi gjorde hon samma sak fast sen när hon gåty förbi så högg hon mot henne och då träffade hon Sandra i axeln, dock inget hård bara ett nyp typ, men ändå. Så ska hon inte hålla på! Sen har hon börjat jaga bort Pi i hagen så nu måste vi flytta runt hästarna IGEN. Crulle har redan flyttat till en ny hage den senaste veckan, kanske därför hon håller på och surar för hon är förvirrad om vart hon ska stå.

Sen om två veckor så måste hon flytta igen för då kommer det en ny häst som måste stå i Crulles hage så då måste Crulle byta hage. Längtar tills dom två veckorna har gått så hon får lite lugn och ro. Vill egentligen inte hålla på och flytta runt henne.. men måste ju tyvärr för att allt ska funka.
Får hoppas det löser sig, Crulle ska stå med Flurre och Afora om två veckor, men är inte helt 100 på om Crulle och Afora skulle funka dock, men får verkligen hoppas på det.

k

Syster dag

Publicerad 2011-04-03 23:29:26 i Life style,

Idag har jag och Sandra tagit en syster dag, först va vi i stallet och red sen åkte vi hem och bara "va" Sen har vi haft spa för hundarna haha :D (raka,klippa klor, duscha osv) De va inte alls kul tyckte Wimzi haha.
Nu ska vi kolla film och sova typ.

Saknar dock min pöjk som är hemma hos sig :( Men vi ska ses imorn som tur är ;)

k

Om

Min profilbild

I denna bloggen har bara fåtal lösen till då jag skriver såpass personliga inlägg i den. Min allmänna blogg www.chipolina.blogg.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela